Teknologia

ota yhteyttä

Puhelin: 020 7811 670
Fax: 020 7811 671
email: info@gasek.fi

Yksinkertaista tehokkuutta

GASEKin puukaasutin on patentoitu ratkaisu puun kaasutuksen pitkäaikaisiin ongelmiin. Moottorin pilaava terva ja poltettavan puumateriaalin tarkat laatuvaatimukset ovat aiheuttaneet käytännön ongelmia puukaasutusteknologian käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. GASEKin tekemän kehitystyön seurauksena näistä ongelmista on päästy eroon, ja puukaasusta on tullut kilpailukykyinen energian lähde.

Perinteinen puukaasutin on 100 vuotta vanha keksintö, jossa polttoaineeksi kävi ainoastaan kuoritusta koivusta tehty kuiva pilke, jotta koivun tuohiterva ei pilaisi moottoria. GASEKin kaasuttimen polttoaineeksi käy ilmakuiva sekapuuhake, jonka kosteuspitoisuus voi olla jopa 35 %. Kaikki kotimaiset ja pohjoismaiset puulajit käyvät hakkeeksi. Pyrolyysitekniikalla hake kaasutetaan kaasuksi, joka puhdistetaan voimalaitoksen puhdistuslinjastossa käyttövalmiiksi tuotekaasuksi.

Korkean palamislämpötilan ansiosta puun ainesosat kaasuuntuvat kaasuttimessa, eikä syntyvään kaasuun puhdistuksen jälkeen jää haitallisia ainesosia kuten tervaa jää poltettaessa pilaamaan moottoria. GASEKin teknologialla uusiutuvista luonnonvaroista saadaan puhdasta, energiatehokasta kaasua, jolla voidaan tuottaa käytännössä päästötöntä sähköä ja lämpöä. Puhtaan palamisen seurauksena myös itse kaasutin on pitkäikäinen, huoltovarma ja tehokas.

GASEKin kaasutinteknologiaa hyödynnetään omissa CHP-voimaloissa sekä OEM-kumppaneiden rakentamissa voimaloissa.

Tutustu tästä GASEKin tuotannossa oleviin voimalaitosratkaisuihin.