The textile and workwear services of Turun Tekstiilihuolto will be produced at lower emission levels in the future. Turku Energia and energy technology company GASEK Oy implement a new wood gasification facility to generate steam needed in the operations of a Turku laundry. The transition from oil to wood chips will re-duce annual CO2 emissions by about 1,000 metric tons and cut fuel costs by up to hundreds of thousands of euros.

More information: Press Release GASEK-Turku Energia 9.9.2013 (ID 8718)Turun Tekstiilihuollon tekstiili- ja työvaatepalvelut tuotetaan jatkossa vähäpäästöisemmin, kun Turku Energia ja energiateknologiayritys GASEK toteuttavat sen Artukaisissa sijaitsevaan pesulaan uuden puukaasutinlaitoksen tuottamaan pesulatoiminnan vaatimaa höyryä. Siirtyminen öljystä hakkeeseen vähentää vuotuisesti noin 1 000 tonnia CO2-päästöjä ja polttoainekustannuksissa jopa satoja tuhansia euroja.

Lisätietoja: Mediatiedote puukaasutinlaitos Artukaisiin GASEK-TE 9 9 2013