Arkisto

GASEK on ehdolla yhdeksi maailman parhaaksi Cleantech ratkaisuksi

GASEK on mukana kilvassa kun haetaan maailman parhaita Cleantech-ratkaisuja.

Kilpailun järjestää kansainvälisten eturivin cleantech-klustereiden yhdistys Global Cleantech Cluster Association (GCCA), jonka perustajajäseniin kuuluu Lahden tiede- ja yrityspuiston koordinoima Suomen ympäristöteknologiaklusteri. GCCA:n järjestämä Global Cleantech Later Stage Award seuloo esiin lupaavimmat myöhemmän vaiheen cleantech-yritykset eri puolilta maailmaa.

Yhteensä kilvassa on 10 kotimaista yritystä ottaa mittaa kansainvälisestä tasosta.
Suomen kymmenen ehdokasyritystä ovat:
Forchem (biopolttoaineet), GASEK (biopolttoaineet), Valopaa (energiatehokkuus), Savo-Solar (aurinkoenergia), There Corporation (älykkäät sähköverkot), Wello (aalto- ja vuorovesienergia), BMH Technologies (jätehallinta), Liqum (vesihuolto), The Switch (tuulienergia) ja Eniram (kuljetus).

Finalistiyritykset julkistetaan syksyllä ja kilpailun voittajat selviävät marraskuussa Savannahissa Yhdysvalloissa järjestettävässä kansainvälisessä puhtaan energian konferenssissa. Joukko johtavia riskirahoittajia ja yrittäjiä eri puolilta maailmaa valitsee palkinnonsaajat, jotka edustavat puhtaan teknologian parasta osaamista. Voittajayritykset saavat julkisuutta kansainvälisillä sijoitusmarkkinoilla sekä loistavan mahdollisuuden verkottua.

Kilpailun verkkosivut löytyvät osoitteesta:www.globalcleantech.org